Cap d'any 2017 |
En vam tornar a ajuntar a Sitges, però aquest cop vam ser més colla, doncs a més del Cosme, la Núria i jo mateix, vam quedar per celebrar l'entrada d'any amb la Montse i l'Isma. De fet, ells dos van venir abans per ajudar-nos a preparar-ho tot i, aprofitant que feia molt bona temperatura a migdia, vam pujar al terrat per fer una mica d'aperitiu. |
|
|
|
El
sopar el vam començar picant uns kikos caramel·litzats a
l'estil dels de Ca la Núria, no pas una
reinterpretació com havíem fet l'any anterior, sinó una còpia en tota
regla. |
|
|
|
El
següent també va ser una repetició, el conegudíssim pintxo
fet amb una torrada de pa de motlle, ceba
caramel·litzada, maionesa i formatge emmental
gratinat al damunt. |
|
|
|
La
Núria es va atrevir amb uns lloms de sardina macerats en una
barreja personal d'oli, aigua i salsa de soja que les va
coure el suficient per només necessitar un toc de pells de
cítrics més per donar-li color que no pas per donar-li gust. |
|
|
|
Tot
i que havíem estat buscant desesperadament on ens podien
vendre uns gots de patata, no els vam trobar per enlloc,
així que vam haver d'improvisar per tal de servir unes
patates amb all-i-oli a l'estil de les braves d'El Pou. |
|
|
|
A
més de l'àpat en si, que ens estava fent gaudir d'allò més,
també estàvem gaudint de ser tots cinc plegats de celebració
i això es reflectia indubtablement a les nostres cares. |
|
|
|
Per
petició expressa del Cosme, al menú de Cap d'Any hi vam
incloure l'homenatge al Bar Àngel de Barcelona que havíem preparat
dos anys abans, uns daus de cansalada acompanyats de
vieira que cadascú es cuinava al moment sobre una pedra
calenta. |
|
|
|
Vam
servir pa de coca amb i sense tomàquet i, per no perdre
passada mentre es feien els daus de cansalada i vieira, unes
fabetes saltades amb pernil i aromatitzades amb menta
fresca. |
|
|
|
El
plat principal va consistir en un artifici de lassanya, en
el que vam substituir la carn de la bolonyesa per daus de
tonyina vermella i en el que la beixamel que la cobria era
en realitat un puré de coliflor. La presentació no va ser la
millor del món, però tenint en compte que no havíem fet cap
prova abans, no va estar malament. |
|
|
|
També
va ser una tirada a la piscina per part meva preparar uns
canuts enrotllats de pasta filo i xocolata coronats per
sèsam caramel·litzat, però això sí que va ser un encert. |
|
|
|
Per
postres, doncs en una nit així tampoc no cal tenir només un
postre, també vam tenir gelat de mango que va preparar la
Montse seguint una recepta de la Thermomix. |
|
|
|
Vam
preparar-nos el raïm, vam servir-nos cava i vam esperar amb
impaciència l'entrada al nou any que va aparèixer amb el so
de les campanes rítmicament acompanyades de la ingestió dels
grans de raïm. Després vindrien els brindis i els missatges
de mòbil d'altres éssers estimats. |
|
|
|
|
|
|
Com
és normal, vam fer una mica de gresca, vam posar una mica de
música i ens vam servir uns gintònics i uns Bacardí amb
Coca-Cola, doncs no se celebra un any nou cada dia! |
|
|
|
Vam
anar cap al Nieuw Amsterdam, però ja estava tancat, així que
vam anar a La Cova, on ens hi vam estar una estona, al final
de la qual la Núria i la Montse van decidir tornar cap a
casa perquè estaven cansades i nosaltres tres aprofitàvem i
anàvem al Ricky's. |
|
|
|
Ens
hi vam estar gairebé fins que van tancar, però finalment vam
agafar el camí cap a casa sota un cel ple d'estels blaus,
tot i que potser érem nosaltres els que estàvem ben
estrellats i no el cel. |
|
|
|