Sitges
Tapa a Tapa primavera |
Una nova edició del Sitges Tapa a Tapa, aquest cop a l'abril, confirmant el que ja ens havíem imaginat: no havien canviat la primavera per la tardor, sinó que passava a celebrar-se dos cops l'any. Això sí, un cop més vam assabentar-nos de les dates a l'últim moment, però igualment ens ho vam poder muntar per fer una primera ronda el dijous al vespre. I si aquestes rondes del primer dia unes edicions anteriors les havíem fet pràcticament sols, cada edició n'estava havent més i més gent. |
|
|
|
Tenint-lo
prop de casa, sent un dels millors restaurants de Sitges del
moment i sabent que té un horari de tapes reduït, era clar
que havíem d'aprofitar el dijous per anar al Xampú Xampany a
provar el ceviche
de musclos del Delta de l'Ebre amb escuma de ceps, oli de
tòfona i ous de salmó que vaig trobar deliciós. |
|
|
|
En
aquesta edició, el nombre de locals participants va
augmentar fins als trenta-sis, però el més destacable potser
va ser que van aparèixer de nous i que alguns que no se
n'havien perdut cap van desaparèixer (cansanci de la
fòrmula?, manca d'idees després de tantes edicions?, dates
que no encaixen? Ves tu a saber!). Un dels nous, entre
altres coses perquè el restaurant era nou, va ser La
Terrassa de Sitges, que va presentar una tapa senzilla:
terrina de foie
d'aus de corral amb melmelada de figues, però val a dir que
el micuit estava
molt bo i que tenia les quantitats exactes de melmelada i
d'escames de sal. |
|
|
|
A
més de ser un local agradable, on hom se sent com a casa, on
es menja molt bé (el millor lloc per fer un aperitiu a
Sitges), La Barata és una aposta segura a l'hora de tastar
tapes en el concurs. Aquest cop van presentar un panet
cruixent amb vedella, gorgonzola, pera i verduretes. |
|
|
|
|
|
|
Enlluernats era el nom
de la tapa que va presentar el Vivinwine (Carrer Sant
Bonaventura, 17) i és com ens va deixar el tàrtar cruixent
de lluerna amb escopinyes i perles de mar amb llimona
konbawa. |
|
|
|
Malgrat
que hi havia més gent de l'esperada fent la ruta, el primer
dia era el millor per anar a El Cable a veure què era això
de Barcelona Street Food,
doncs la descripció "arròs a la Sitgetana a l'estil Thai"
ens tenia una mica mosquejats. Finalment, es tractava d'uns
noodles d'arròs molt ben cuinats en un recipient estil
americà especial per a l'ocasió que potser tenia molta feina
i molts matisos, però nosaltres no els vam saber trobar. |
|
|
|
|
|
|
I
ja que hi érem, vam aprofitar per acostar-nos a La Kassoleta
per tastar la broqueta de pollastre marinat en romesco sobre
un terra de calçots que van batejar com K
de pollastre, que no ens va acabar d'agradar ni pel
gust en si del terra de calçots ni per com ens el van
servir, doncs havia passat feia estona per la planxa i
simplement l'havien escalfat posant-lo un altre cop,
ressecant-lo i sense escalfar-lo convenientment. |
|
|
|
Dissabte
a migdia vam reprendre la ruta, però amb la intenció de fer
una o dues tapes i acabar de dinar. Vam encertar-la
totalment anant al Picnic a menjar la que per mi va ser la
millor tapa (com a mínim de les que vaig acabar tastant)
d'aquesta edició, una gamba a
la espada amb arròs d'ibèrics i escuma d'allioli. |
|
|
|
|
|
|
A
l'Sports bar vam acabar de dinar, incloent-hi en el menú
l'hamburguesa de vedella a la crema de calçot que havien
preparat per concursar i que simplement era correcta. |
|
|
|
Si
el diumenge és el dia del vermut, quarts d'una és l'hora del
vermut, un bar presenta la Croqueta
de vermut i pots prendre-la a la terrassa...
Efectivament, has d'anar i demanar-te la croqueta feta de
beixamel d'escopinyes amb salsa Espinaler i arrebossat de
patates xip, tot un plaer per als sentits! |
|
|
|
|
|
|
Si
pensàvem que titular una tapa Se
la va menjar i "bacallà" era sorprenent, és que no
sabíem què volia dir la paraula sorprenent, perquè el que
realment va ser sorprenent va ser la combinació de sabors
del vaset de brandada de bacallà amb final cruixent de blat
de moro fregit, acompanyat de puré d'albercocs i escuma
d'oliva negre que vam acompanyar amb les cerveses
corresponents, una tapa de tellerines i unes sardines
fumades. |
|
|
|
En
canvi, l'Hojalrico,
el vol au vent de
pasta de full farcit de salsa de quatre formatges, ceba
confitada, foie,
gingebre, festucxs i encenalls de xocolata amb un Mikado
punxat era simplement decepcionant, doncs sense estar
dolent, era un conjunt de sabors que ni es percebien per
separat ni combinaven. |
|
|
|
Tampoc
no va aixecar el nivell el muffin
d'ou, patata i pernil ibèric rematat amb gelatina de
tomàquet de La Granja de Sitges del Carrer Parellades amb el
que vam donar per acabada la ruta del diumenge. |
|
|
|
El
dimecres següent, vam poder anar al Casa Hidalgo (fan tan
complicat prendre's la tapa que sempre hi ha cua) per
demanar-nos el cucurutxo de xai amb hummus
i poma reineta rostida, que estava molt bo, però que et
deixava amb ganes de més pel seu diminut tamany. |
|
|
|
Als
que hauríem d'haver felicitat tant pel servei, que sense ser
per tirar coets com a mínim no ens van acabar emprenyant,
com per la tapa, que estava bastant ben aconseguida, és a la
Cañateca Prado amb el seu filet de porc farcit de patè
casolà sobre parmentier
de patata amb ceba confitada i cruixent de bacó. |
|
|
|
El
Volcà de malvasia
de La Pícara va ser tot un volcà d'originalitat en presentar
una torrija a la malvasia amb suaus aromes de pètals de
roses, fina capa de pomes saltejades amb el seu volcanet de
foie, festucs i
redució de malvasia. |
|
|
|
Com
que el divendres érem a casa, vam decidir anar a fer-ne unes
quantes més, però enlloc de sortir a l'hora de sopar, vam
preferir sortir a l'hora de berenar i així poder-ne fer més.
L'hamburguesa amb ruca, ceba caramel·llitzada i panses,
servida amb encenalls de formatge parmesà i salsa especial
de mostassa batejada com Delícia
de Sitges al Decoure va servir per arrencar la ruta
sense riscs. |
|
|
|
|
|
|
La
Morenita de Blanca Subur
creada a Can Vilalta posant en un gotet cremós de parmentier
de patata i botifarra negra de Vic amb un suau toc de tòfona
va ser més arriscat, però estava totalment sota control de
la cuina del restaurant. |
|
|
|
A
L'Avinyet ens van presentar el seu Còctel
de boletus, una lleugera i gustosa crema de ceps
amb ou de guatlla servida en una copa de còctel, a la que jo
li posaria un però, que és l'ou de guatlla, doncs pel meu
entendre si el servien dur (com va ser el cas), haurien
d'haver-lo fet trossets amb el cibolet i no pas servir-lo
sencer, i en tot cas jo l'hauria fet poché, que crec que
escauria més. |
|
|
|
El
divendres el vam acabar amb Una
vedella encarxofada del Cafè Roy, un canelo de
vedella rostida farcit de carxofa tendre amb suc de fines
herbes i acompanyat de cruixent de carxofa. Apart d'aquestes
tapes, durant els deu dies també en vam menjar alguna més
sense fer foto i ens vam quedar amb ganes de provar-ne
alguna, però potser va ser intel·ligent per la nostra part
prendre'ns aquesta edició de forma més tranquil·la per no
acabar saturant-nos. |
|
|
|