Sitges
Tapa a Tapa 2015 |
Com que la ruta comença un dijous, és un bon dia per anar a provar-ne algunes, doncs hi ha fulletons de sobra, hi ha poca gent (tot i que tothom que et trobes està de ruta de tapes) i així tastes les primeres versions de les tapes. Vam decidir començar per La Barata. |
|
|
|
Després
d'enviar unes fotos a l'Alberto per donar-li enveja, vam
tastar l'excel·lent caneló de rostit amb un toc de tòfona,
arrebossat amb cervesa i amb salsa de ceps especial de la
casa que, al contrari del que es podia pensar, no era un
cúmul de massa per la superposició de l'arrebossat i la
pasta, sinó que era un mos delicat en el que es notaven tots
els sabors sense que es trepitgessin. Chapeau! |
|
|
|
La
següent aturada va ser allà a la vora, al Sin Más, on vam
demanar-nos l'Steak on the beach, un cruixent de pa de coca
amb mantega aromatitzada, bistec tàrtar i alga Aonor, amb el
tàrtar tallat a ganivet i de molt bona qualitat. Un xic
escàs (normal pel preu dels ingredients), però una bona
carta de presentació pels nous amos del local. |
|
|
|
Dúiem
dos grans encerts i vam voler assegurar el tret anant a un
valor segur, el Nieuw Amsterdam, que aquest cop no va
arriscar gaire i ens va presentar una hamburgueseta d’ibèric
amb ceps amb falsa barbacoa. Jo no vaig trobar la salsa tan
bona com la Núria, però sí que em va agradar molt el gust
dels ceps, el fantàstic panet i l'equilibrat resultat del
conjunt. |
|
|
|
Si
bé és cert que els dies anteriors, repassant la llista de
tapes per internet, ens vam endur una certa desil·lusió
perquè consideràvem que el nivell havia baixat un xic
respecte a l'any anterior (l'edició del 2014 va ser
espectacular), les tres primeres posaven el llistó força alt
i a més ens acostàvem a l'Alenti, on ens anaven a servir un
caramel de foie amb poma confitada sobre un llit d’alfàbrega
en el que jo tenia moltes esperances per la tapa en sí, per
la foto a internet i perquè les anteriors tapes de l'Alenti
havien estat de nivell. I aquí va venir un revés, doncs no
la van encertar i només notaves la pasta que embolicava els
principals ingredients i que a més no havia quedat en un
punt òptim. |
|
|
|
Al
Pinxet vam prendre un més que correcte txangurro
de rap (la Núria li va trobar poc gust a rap), a El Cable no
ens van servir perquè passava de les 23:00 h, però a més ens
van dir que a tres quarts havien decidit no servir més tapes
i a La Kassoleta ens vam menjar la combinació de calamarset
i carxofa batejada com Les tres K, just abans d'enfilar cap
a casa a dormir. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dissabte
vam sortir a l'hora de dinar per fer una mica de ruta. Vam
començar pel tàrtar de tonyina i bacallà amb guacamole que
ens van servir a Can Vilalta, just davant de l'estació de
Rodalies. |
|
|
|
La
Candelaria ens va tornar a oferir una tapa de tota la vida,
sense pretensions d'alta gastronomia, però amb el gust
d'allò que està ben fet: aletes d’au glacejades a baixa
temperatura i macerades en vi de Xerès, mel, mostassa a
l’estragó i romaní. |
|
|
|
Malgrat
la mala experiència amb el servei de La Cañateca Prado en la
ruta de La Tapa de l'Any, vam voler donar-li una altra
oportunitat i vam anar a menjar-nos la composició de mousse
de foie i mousse de formatge de cabra, banyats amb compota
de poma confitada sobre una base de pasta de full i decorada
amb un cruixent de caramel amb ametlles. La veritat sigui
dita, el servei va tornar a ser horrible i si Mar endins
se’n va la barca era el títol de la tapa, mar endins se'n
podia anar que no passaria res. Únicament podríem salvar
l'originalitat de la presentació, sense ser cap meravella. |
|
|
|
Com
a "postres" vam menjar-nos el cucurutxo de ceps confitats
amb salsa de gorgonzola i cruixent de formatge que proposava
La Granja de Sitges del Carrer Parellades, que era tan
petitó que no et donava ni per tastar-lo. |
|
|
|
La
ruta de tarda-nit la vam iniciar al Xampú-Xampany, una de
les millors cuines de Sitges del moment, on competien amb la
llàgrima ibèrica de gla amb daikon i salsa picant de soja,
que no era pas tan picant i estava per llepar-se els dits. |
|
|
|
A
Casa Hidalgo li havien posat de nom a la tapa Burgas &
cendra volcànica i era parmentier i ceba de Figueres, gambes
a daus, espinacs Baby Aurio, tomàquet cirerol fregit i
Mihoen (fideus d’arròs), però l'antipatia habitual del
personal del local i la mala gestió (espai i torns) del
Sitges Tapa a Tapa no sé si compensen les bones tapes que
preparen amb ingredients de primera qualitat. |
|
|
|
El
Cable estava d'aniversari i per això encenien una espelma al
Happy Barry, un calamar farcit de bolets i papada amb fals
rissoto i praliné d’avellana que ens va decebre una mica, no
per la seva qualitat, ni per la seva elaboració ni per la
seva presentació, sinó perquè sense voler comparaves amb les
dues extraordinàries tapes anteriors. |
|
|
|
Després
de passar per La Guineu sense aconseguir que ens servissin,
a Casa Tecla vam haver d'anar fins al fons de tot, on hi ha
un petit salonet que no es veu des de l'entrada amb tres
taules, per tenir lloc i poder prendre'ns el Sabores del
Mediterráneo, un gotet amb amanida de llenties a les
espècies coronat per una gamba a la brasa. |
|
|
|
El
SoCA competia per primer copi ho feia ¡¡Con un par...de
churros!!, un trampantojo
de xile amb carn sota cruixent de nachos amb formatge
coronat amb una lleugera crema de frijoles, però el millor
de tot és que semblava talment una xocolata desfeta amb
xurros. Espectacular! |
|
|
|
Vam
descansar de tapes fins el dimecres, quan vam sortir a
sopar. Al French & Berutti vam cruspir-nos un Isidoro,
un entrepà de pa de vidre amb pernil i formatge curat,
vegetals i bolets de temporada amb salsa d’autor, que sense
estar malament no ens va dir res. |
|
|
|
La
Formatgeria ens va dir Que te la pique un pollo amb el seu
pa d’oli i romaní, amb formatge fos, molt fos, pollastre
farcit i allioli dolç de carbassa, superant les
expectatives, però trobant a faltar potència en el formatge,
potser fins i tot quantitat (s'ha de tenir en compte que som
uns bojos del formatge i que a La Formatgeria esperem
formatge). |
|
|
|
Tractant-se
d'un dimecres, sí que vam poder demanar la tapa a La Guineu
i les Brumeres de mar i muntanya estaven delicioses i no és
d'estranyar perquè es tractaven d'escumes de ceps, patata
amb oli de tòfona i gambes, decorades amb pols de pernil
ibèric amb cruixent de gamba i xips de iuca d’or. |
|
|
|
Al
Platos Rotos li van dir Trencaclosques de Pepa Pig a un
tàrtar de presa ibèrica a la tòfona sobre chutney de mango
amb pa de panses que es quedava molt curt respecte al del
Sin Más, que era la referència directa per ser plats tan
semblants. |
|
|
|
Abans, però, de donar per conclosa la nostra particular ruta del Sitges Tapa Tapa 2015, vam tastar el porc ibèric asat a l'estil Yummi sobre una minipizza margarita amb reducció de moscatell i cruixent de formatge cheddar del Restaurant Yummi. |
|
|
|