Bayonne - Arcachon

 

Les Landes

 

 

Vam llevar-nos i el Kunta ens va confirmar que no podia seguir amb nosaltres, així que la resta del viatge anàvem a estar sols (tant el Dídac com el Jaume es van anar autodescartant durant la setmana) i vam programar una ruta per la carretera que va paral·lela a la costa enlloc d'anar per vies principals.

sergibuda

 

 

 

 

 

 

A l'alçada de Léon vam decidir aturar-nos a dinar i, com acostuma a passar-nos per França, tot i menjar bé i a un preu acceptable, vam acabar estant-nos-hi molt més temps que no pas volíem.

sergibuda

 

 

sergibuda

 

 

 

 

 

 

Finalment, vam arribar a Arcachon i vam dirigir-nos a l'oficina de turisme per tal que ens ajudessin a trobar un hotel per dormir, però la veritat és que ni van ser simpàtics ni ens van ajudar (potser vam trobar l'únic inútil de l'oficina), així que vam fer el check-in en un hotel vingut a menys que acabàvem de veure, vam sortir a passejar i el primer lloc d'interès que vam localitzar va ser la sinagoga d'Arcachon.

sergibuda

 

 

 

 

 

 

La segona parada en el camí va ser el Parc Mauresque, que data de la segona meitat del segle XIX, quan la SNCF el va crear seguint l'esperit dels parcs anglesos alhora que naixia la Ville d'Hiver amb l'arribada del ferrocarril i és una mostra del passat esplendoròs d'Arcachon, dominant la ville i contenint una maqueta de l'antic casino en el mateix lloc que va ocupar dintre del parc.

 
sergibuda.cat
 
sergibuda

 

sergibuda

sergibuda

 

 

 

 

 

 

A tocar del parc, hi ha la passarel·la Saint-Paul, per on s'accedeix al Belvédère, que és una torre metàl·lica realitzada el 1863 per l'enginyer Paul Régnauld (assistit per un tal Gustave Eiffel) que s'alça 25 metres sobre la Dune Sainte-Cécile i, per tant, ofereix una vista privilegiada sobre la badia.

sergibuda

sergibuda

sergibuda

sergibuda.cat

 

sergibuda

sergibuda

sergibuda

 

sergibuda

 

 

 

 

 

 

La Ville d'Hiver estava morta, tot i que sembla pel nombre de comerços i restaurants que en altres èpoques de l'any sí que deu d'estar animada.

sergibuda

sergibuda

 

sergibuda

 

 

 

 

 

 

Les tempestes amenaçadores que havíem vist des del Belvédère no van arribar a Arcachon i la platja amb l'última llum del dia es veia imponent.

sergibuda

sergibuda

sergibuda

 

 

 

 

 

 

Davant mateix de la platja, hi havia tot de restaurants i vam escollir-ne un per sopar i, com no podia ser d'una altra forma, en el sopar hi va haver ostres.

sergibuda

sergibuda

 

 

sergibuda

 

sergibuda

 

 

 

 

 

 

 

Havíem caminat molt i ja no vam tenir ganes d'acostar-nos-hi al barri dels pescadors (amb el poc ambient que hi havia, era probable que no aconseguíssim veure-hi res), però sí que vam tornar passejant entre palauets fins l'hotel, que estava davant de l'estació de tren que tant ha tingut a veure amb l'esplendor d'Arcachon.

 

sergibuda