Arcachon - Bordeaux

 

Sorra i formatge

 

 

Tot i ser lluny de casa, hi ha tradicions que no podem oblidar, així que mentre la Núria es dutxava, vaig aprofitar que baixava a comprar uns croissants per esmorzar per anar a comprar una rosa per dir-li un Sant Jordi més que l'estimo.

sergibuda

 

 

 

 

 

 

Un cop fet el check-out, vam recòrrer els pocs quilòmetres que ens separaven de Teste-de-Buch per anar a visitar la Dune du Pyla (o Pilat), que és la duna més gran d'Europa, amb 3 quilòmetres de longitud, 500 metres d'amplada i uns 100 metres d'alçada mitjana.

sergibuda

 

sergibuda

 

 

 

 

 

 

Tot i que sembla molt alta, quan comences a pujar per les escales de plàstic (són mòbils perquè la duna avança entre tres i quatre metres per any) la visió dels voltants (i el cansament) és el que fa que t'adonis realment com d'alta és.

sergibuda

sergibuda

 

sergibuda

sergibuda

sergibuda

 

 

 

 

 

 

La baixada es fa molt millor i és més divertida, de fet la Núria va veure uns nens baixant corrent i va voler imitar-los, així que va tornar a pujar fins dalt de tot per donar una lliçó de baixada ràpida, mentre que jo em vaig conformar a pujar un tros i baixar de la millor manera que sé (llàstima que la Núria comencés a gravar tard!).

 
sergibuda.cat
 
sergibuda

 

sergibuda

 

 

 

 

 

 

Per no perdre molt de temps per dinar (sempre ens passa el mateix quan ens agafem un menú en un restaurant francès), vam decidir fer-ho en un McDonald's a peu de l'autovia que ens havia de portar a Bordeaux.

sergibuda

 

 

 

 

 

 

Vam arribar a la capital d'Aquitània, que és també prefectura del departament de Gironda, i vam haver de voltar una mica abans no vam trobar (amb l'ajuda de l'oficina de turisme) l'hotel que teníem reservat, però un cop localitzat, deixar els trastos i agafar el tramvia per anar cap al centre va ser un moment de no res.

sergibuda

 

 

 

 

 

 

Vam baixar a tocar de la Cathedrále Saint André i vam passejar pel comercial centre de la ciutat, entrant fins i tot en unes galeries comercials bastant antigues.

sergibuda.cat

 

sergibuda

sergibuda

sergibuda

 

sergibuda

 

 

 

 

 

 

La Place des Quinconces està coronada a la part més allunyada del riu i més propera al centre de la ciutat per una columna que homenatja els girondins.

sergibuda

 

 

 

 

 

 

Quan vam arribar a la riba del Garona, just davant de la Place de la Bourse i els seus dos edificis simètrics, va començar a ploure a bots i barrals i no vam tenir temps de veure gaire res.

sergibuda

sergibuda

 

sergibuda

sergibuda

 

 

 

 

 

 

De tornada al casc antic vam mirar-nos els comerços, destacant-hi una "estranya" botiga de servei de restatització i una botiga de roba on s'entrava als vestidors a través de portes d'armaris.

sergibuda

 

sergibuda

sergibuda

 

 

 

 

 

 

Vam trobar un lloc on sopar i vam reservar una taula, tot i que suposo que podríem haver sopat bé en molts altres restaurants, doncs les cartes pintaven bé i els locals eren originals i macos en general. Mentre, seguia plovent molt i vam decidir aturar-nos i prendre un mojito en un bar molt animat.

sergibuda

 

sergibuda

 

 

 

 

 

 

La Grosse-Cloche (la gran campana), com es coneix col·loquialment per haver fet de campanar de la comunitat, es va edificar al segle XV amb pedra calcària sobre l'antiga Porte Saint-Éloi (el seu nom oficial) i tant el rellotge com l'actual campana són posteriors a un incendi que patí el 1755 i que obligà a restaurar-la.

sergibuda

sergibuda

 

sergibuda

sergibuda

 

 

 

 

 

 

A Cours Victor Hugo hi ha un aparcament que crida molt l'atencíó, que és precisament el que pretenia l'autor del muntatge que es veu a la façana de l'edifici.

 

sergibuda

 

 

sergibuda

 

 

 

 

 

 

 

És una ciutat que ens va agradar força, doncs combina raconets amb passat amb edificis de disseny (el Tribunal de Grande Instance n'és un clar exemple) i trobes detalls de proximitat, com la publicació d'anuncis a la Place Rohan.

 

sergibuda

 

sergibuda

sergibuda

 

sergibuda

 

 

 

 

 

 

 

La Cathédrale Saint André, d'estil gòtic i patrimoni de la humanitat per pertànyer al camí de Santiago, és un xic estranya perquè dels quatre campanars projectats només se'n construïren dos, no es va poder fer una porta a la façana occidental i, en contraposició, les façanes laterals van guanyar protagonisme. A tocar d'ella hi ha la Tour Pey-Berland, que és un campanar de secció quadrangular amb una imatge de la Notre-Dame d'Aquitània al capdamunt.

 

sergibuda

 

sergibuda

sergibuda

 

sergibuda

 

 

 

 

 

 

 

El Palais Rohan, d'estil neoclàssic, és actualment l'Hotel de la Ville de Bordeaux, tot i que l'arquebisbe Ferdinando Maximiliano Mériadec el va projectar l'any 1772 com a seu de l'arquebisbat, i malgrat que per ell sol no té gaire interès turístic, la seva situació a tocar de terrasses força animades i de la catedral convida a visitar-lo.

sergibuda

sergibuda

 

 

 

 

 

 

Ja de camí cap al restaurant on havíem reservat, vam trobar-nos una botiga que segur que hauria agradat a la Pepi i al Carles, però no va ser pas l'única botiga de "frikades" que vam veure, doncs fins i tot vam trobar-ne una dedicada en exclusiva a Tintín.

 

sergibuda

 

 

 

 

 

 

 

El local tenia el seu encant, però si vam escollir sopar allà va ser perquè vam veure quina era la seva especialitat: la raclette. Vam demanar-nos-en una que anava acompanyada d'embutit i no ens el vam poder acabar, tot i que al formatge sí que li vam treure pes de sobre...

sergibuda

sergibuda

 

sergibuda

 

sergibuda

sergibuda

 

sergibuda

 

sergibuda

sergibuda

 

 

 

 

 

 

De tornada a agafar el tramvia que ens havia de dur a l'hotel vam trobar-li sentit a la botiga que ens havia sorprès per la tarda.

 

sergibuda