Stratford-upon-Avon - Warwick Castle - Oxford

96 Km.

Aprofitem abans que arribi la pluja

 

 

Com que les previsions donaven pluges generalitzades a partir de mitja tarda, vam pensar a quedar-nos a Stratford-upon-Avon (l'hotel estava en tot el centre de la ciutat, per on t'hi podies moure a peu fàcilment) i aprofitar el dia per visitar els voltants, deixant Stratford per l'endemà, però no vam poder allargar l'estança amb la mateixa tarifa, així que vam aprofitar el wifi gratuït per reservar hotel als afores d'Oxford.

sergibuda

sergibuda

 

sergibuda

 

 

 

 

 

 

Com que no ens van deixar ni tenir les motos a l'aparcament de l'hotel, vam haver de treure-les i buscar on deixar-les, però vam trobar a tocar d'allà un inmens aparcament exclusiu per motos (algunes places tenien argolla a terra per lligar la moto), no com pràcticament a tot arreu, on el que hi ha són aparcaments pay and display (aparcaments on has de pagar el ticket i deixar-lo visible com en una zona blava) amb algun raconet on deixar de franc les motos.

sergibuda

 

sergibuda

 

 

 

 

 

 

A l'oficina de turisme vam comprar un ticket combinat que permetia pujar al bus turístic de City Sightseeing (la versió castellana la feia una noia amb un marcadíssim accent extremeny que de vegades feia difícil seguir les explicacions) i entrar a tres atraccions turístiques.

sergibuda

 

 

 

 

 

 

Primer vam baixar a la casa de Shakespeare, tot i que la casa que es visita és la del costat, on va acabar vivint-hi una filla seva, doncs la d'en William Shakespeare va anar a terra i ara hi ha un jardí on havia de ser la casa. A més, la casa que es visita va anar canviant al llarg dels anys i ara fa un temps es van tirar enrera les reformes per tornar a donar-li l'aire de l'època en què va viure en Shakespeare i es va omplir de mobles i útils que són reproduccions de mobles i útils de l'època.

sergibuda

sergibuda

 

sergibuda

 

 

 

 

 

 

El tema fauna no el dominen del tot els anglesos (je je je je je).

sergibuda

 

sergibuda

 

 

 

 

 

Una de les coses que més em va sorprendre a les ciutats és que et pots trobar cases d'aquest estil, arrenglerades una al costat de l'altra, que poden ser la seu de qualsevol negoci (des d'una funerària a una perruqueria o una fruiteria, passant per negocis més en consonància com poden ser un API o un despatx d'advocats) o bé una casa particular o un Bed & Breakfast.

sergibuda

 

sergibuda

 

 

 

 

 

També sorprèn que hi hagi vivendes amb el sostre d'aquest tipus, igual que en vam trobar a Shaftestbury o a The Cotswolds, amb el que arriba a ploure, però és que els fabriquen amb una mena de troncs prims i buits que tenen una espècie de resina que aconsegueix impermeabilitzar l'estructura i, a més, duren una setantena d'anys!

sergibuda

 

 

 

 

 

La següent aturada va ser a la casa on va néixer en Shakespeare, on abans d'entrar a l'edifici es passa per un altre edifici modern on es gaudeix d'una exposició multimèdia amb explicacions sobre la vida i l'obra d'en William Shakespeare. Aquí també s'ha intentat recrear l'ambient a base de reproduccions, però amb més encert i afegint-hi més informació (més explicacions, l'exposició multimèdia i representacions de fragments de la seva obra, com la que vam trobar als jardins).

sergibuda

sergibuda

 

sergibuda

 

 

 

 

 

Per tornar allà on havíem començat vam tornar a agafar el bus turístic.

sergibuda

 

 

 

 

 

 

Abans d'acomiadar-nos d'aquesta cuca ciutat enamorada d'en William Shakespeare, vam voler fer una última mirada al riu Avon, que la creua i li dona nom, i a l'arquitectura local.
sergibuda

 

sergibuda

 

 

 

 

 

A uns 14 Km en direcció nordest hi ha el Warwick Castle, que és un castell enorme molt ben conservat i acondicionat per funcionar pràcticament com a parc temàtic.

sergibuda

sergibuda

 

sergibuda

sergibuda

 

 

 

 

 

 

Quan vam arribar, a l'exterior de la porta per on vam entrar hi havia un arquer fent una demostració, però en una altra banda la demostració era de llençament de foc amb una catapulta... La veritat és que la visita val el que costa, que no és poc (£19.95).

sergibuda

 

sergibuda

 

 

 

 

 

 

La gran esplanada central està preparada per a la celebració de tornejos, així que suposo que en algun moment s'hi deuen celebrar i en una banda d'aquesta mateixa esplanada hi ha llocs on menjar, que és el que vam fer nosaltres, doncs començava a ser una mica tard.

sergibuda

 

 

 

 

 

 

Vam començar la visita enfilant-nos a les muralles i pujant a un parell de torres per gaudir de la vista de l'esplanada, la zona de tir amb arc i la resta del castell des de dalt de tot.

sergibuda

 

sergibuda

sergibuda

sergibuda

 

sergibuda

sergibuda

sergibuda

 

sergibuda

sergibuda

sergibuda

 

sergibuda

 

 

 

 

 

 

En una de les torres hi havia un espectacle de terror amb entrada apart al que no vam entrar, en una altra s'hi veia un curt sobre un jove cavaller i en la part baixa de l'edifici noble del castell hi havia una exposició sobre la manera de viure la guerra en l'edat mitjana.

 

sergibuda.cat

 

sergibuda.cat

sergibuda

 

sergibuda

 

sergibuda.cat

sergibuda

 

sergibuda

 

 

 

 

 

 

En els pisos superiors es revivia l'història del castell a l'època victoriana i més tard a la primera meitat del segle XX, doncs el castell va seguir tenint activitat i van ser habituals personatges il·lustres com en Winston Churchill.

En un dels salons hi havia la taula parada tal i com ho estava quan va dinar en la seva última visita al castell la reina, que estava representada per una figura de cera.

 

sergibuda.cat

 

 

 

 

 

 

 

Sense temps per més, doncs era pràcticament l'hora de tancament i es va posar a diluviar, ens vam deixar una part de la muralla i una torre on em sembla que hi havia algun tipus d'espectacle, però dedicat especialment a princesetes.

Vam intentar esperar per anar a buscar les motos, però no parava, així que sota una intensíssima pluja vam enfilar el camí cap a Oxford, a les afores del qual teníem l'hotel reservat, que no ens va costar gaire trobar, tot i que vam haver de voltar per entrar-hi.

 

sergibuda