Ruta d'en Serrallonga by Mototurisme.cat (I)

A mitjans del desembre del 2020, Mototurisme va proposar un nou format de ruta en què el recorregut és sorpresa i es va desvetllant a mesura que es contesten preguntes sobre una temàtica, en aquest cas el famós bandoler Joan de Serrallonga. Vaig posposar la ruta una setmana, però les mesures anti-Covid ens van confinar comarcalment durant força temps...

sergibuda.cat
sergibuda.cat







Així doncs, tal i com ens van desconfinar (existeix aquesta paraula o començarà a existir a partir d'aquesta pandèmia i les seves restriccions de mobilitat?), vaig buscar un dia per fer-la i vaig triar un dimecres, sortint de Sitges sobre tres quarts de deu del matí, després de deixar la Merlès a La Formigueta.

sergibuda.cat







Com que es tractava de gaudir de la ruta, vaig sortir de Sitges en direcció a Sant Pere de Ribes i vaig agafar la carretera C-15B fins a Canyelles per anar escalfant els pneumàtics.

sergibuda.cat
sergibuda.cat







Vaig enllaçar amb la C-15 en direcció a Igualada i a Òdena vaig aprofitar per repostar, doncs anava en reserva i encara tenia bastants quilòmetres fins a arribar al punt d'inici de la ruta.

sergibuda.cat







Havia d'anar cap a Manresa per agafar l'Eix Transversal, però vaig decidir sortir per Salelles i travessar la capital del Bages (donant una volteta de més) per anar a buscar l'N-141c i, ja que hi era, aturar-me a L'Abadia del Pont Vell a Sant Fruitós del Bages per esmorzar, doncs encara duia l'estòmac buit.

sergibuda.cat
sergibuda.cat
sergibuda.cat







Vaig sortir pràcticament a les dotze del migdia (no anàvem bé!), però si el timing no era pas el correcte, la ruta sí que l'estava encertant, doncs agafar l'Eix hauria estat una greu errada i més si tenim en compte que la fresqueta que havia fet fins aleshores s'havia acabat perquè els núvols s'havien obert i havien deixat pas al sol. A més, vaig poder compartir algun quilòmetre amb una altra moto mentre admirava els camps de colza que tenyien de groc els prats.

sergibuda.cat
sergibuda.cat







El punt d'inici de la ruta era el supermercat Esclat de Malla, just a tocar de la C-17, on hi ha una benzinera i una cafeteria. De tota manera, jo no m'hi vaig aturar, doncs la primera pregunta ja l'havia contestat a casa i, per tant, tenia ja la ruta fins el primer punt de control.

sergibuda.cat







Vaig tenir una petita equivocació perquè la carretera estava mal senyalitzada, però en tot cas estava gaudint d'una bona jornada mototurística.

sergibuda.cat
sergibuda.cat







Em va costar molt respondre correctament la següent pregunta per un problema de format que em va ajudar a resoldre via whatsapp l'Airald, però finalment vaig poder continuar per unes carreteres sinuoses que em van fer xalar.

sergibuda.cat
sergibuda.cat







Al següent punt de control, vaig aconseguir contestar la pregunta per confirmar que era al punt correcte, però com que hi havia molt poca cobertura, ja no vaig poder contestar la següent pregunta, que m'havia d'indicar la continuació de la ruta. Vaig desfer camí per acostar-me a la civilització i llavors vaig descobrir que havia d'agafar una carretera que ja havia vist que estava tallada per obres, així que vaig recalcular el camí per empalmar més endavant. El problema va ser que vaig empalmar quan ja hauria hagut de desviar-me cap a una altra carretera, adonant-me de l'errada una mica més endavant. Era força tard i vaig decidir seguir fins el següent punt de control de forma directa per tenir clar que era capaç de trobar-lo. Eren quarts de quatre tocats quan vaig posar-me a dinar la fruita que duia, deixant la segona part de la ruta per a un altre dia i tornant cap a casa.

sergibuda.cat
sergibuda.cat






sergibuda.cat