Delivery Fest |
La Montse ens va avisar de la
celebració del Delivery Fest
i, després d'estudiar totes les propostes, ens vam decidir
per dinar el menú del Dospalillos, el rei de la
creativitat asiàtica, a casa del Cosme el dissabte al
migdia. Nosaltres hi vam arribar a quarts de tres, doncs
aquell matí havíem anat a la jornada de portes obertes de
l'Escola Esteve Barrachina, per això la Merlès ja tenia la
gana feta, però ràpidament el Cosme li va preparar un bon
plat d'arròs. |
|
Anàvem
a participar d'un imaginatiu esdeveniment gastronòmic i
cultural en plena pandèmia que ens volia acostar als
festivals prepandèmics amb una aposta amb espectacles on-line
a càrrec de Ferran Palau amb Jordi Matas, Maria
Jaume,David Carabén de Mishima en solitari i Charlie Pee
amb Marc Sarrats i un menú a escollir, que en el nostre
cas va ser el del Dospalillos. Després de la nostra
compra, havíem rebut els links per accedir als
espectacles, però el gaudi de l'àpat ens tenia una mica
intrigats. El menjar ens va arribar acompanyat d'un full
d'instruccions on s'explicava com escalfar el que era
necessari i com emplatar-ho tot. Per començar, un sambal
matah de seitons, una adaptació del ceviche
d'Indonèsia amb cilantre, chalota, bitxo i salsa
de llima. |
|
|
El
maridatge va anar a càrrec d'unes cerveses Inèdit de la
casa Damm que realment van escaure molt bé amb el menjar
d'un dinar que vam continuar amb unes navalles a l'estil
thai que vam amanir amb unes herbes i una salsa de curri
vermell. |
|
|
|
Seguint
amb l'àpat i seguint amb els productes del mar, vam
servir-nos el tataki de ventresca de tonyina vermella. Per
cert, el preu dels menús amb els espectacles del Delivery
Fest es movien entre els 30 € i els 65 € i en particular
el nostre ens va costar 43 €, un bon preu per la qualitat
del menjar i del restaurant. |
|
Podríem
definir el Dospalillos
com un restaurant creatiu de cuina oriental amb tocs
mediterranis ben nostrats i una bona representació
d'aquesta definició de la seva cuina és el plat
d'albergínia amb curri verd acompanyat d'arròs blanc a
l'estil japonès amb el que vam acabar els primers. |
|
Entre
les propostes culinàries del Delivery Fest, teníem la del
Dospalillos,
però també hi havia els menús del clàssic i elegant Via Veneto, el del Nectari, la cuina catalana d'autor
més hedonista, el del Yakumanka, el restaurant peruà de
referència a Barcelona, el del Kao Street, el millor street
food asiàtic, el del NOMO, un japonès clàssic i creatiu
alhora, el del Teresa Carles, el vegetarià més
popular de Barcelona i Lleida, el del Sintonia, alta cuina popular de
sabors brutals, el del Mirch by Tandoor, un altre street
food creatiu, i el de l'exquisida alta cuina de
producte de La
Gormanda. Un llistat per crear dubtes a l'hora
d'escollir-ne un, però assaborint la costella de porc Cal
Rovira a la cantonesa puc assegurar que no en tenia cap de
dubte d'haver fet una bona elecció. |
|
Si
plats com el Dàndan Miàn, un ramen cremós de
Sichuan, fan que un bon àpat passi a ser un àpat
excel·lent, en el nostre cas en particular el que va
convertir l'àpat en excepcional va ser gaudir-lo
meravellosament acompanyats. |
|
|
|
Encara
quedava per endavant la galeta taiwanesa de pinya que hi
havia de postre i una entretinguda sobretaula, però la
Merlès i jo vam decidir baixar al Parc de l'Escorxador, on
hi ha uns quants parcs infantils amb jocs de tota mena,
per esbargir-nos una mica fins que la Núria, el Cosme i la
Montse ens van venir a buscar per marxar cap a casa
després d'un migdia i una tarda magnífics. |
|
|
|
|
|
|