La Fia-Faia de Bagà

 

 

 

Vam pujar a Bagà per viure La Fia-Faia. Ens vam acostar al centre tant com vam poder i vam buscar aparcament, llavors ens vam passar per la botiga de la Teresa, vam saludar la família i vam anar a l'entrada de la Plaça Catalunya, doncs la Merlès va decidir que no hi entràvem perquè 'feia pudor'.

sergibuda.cat







La festa consisteix en la crema d'unes torxes, les faies, el capvespre de la nit de Nadal, a partir del tradicional Toc d'Oració. Abans d'iniciar-se la crema general, s'encén una foguera a la muntanya, al lloc on es pon el sol, i des d'allà el foc és transportat a la població per un grup de fallaires en una vistosa davallada nocturna. Els portadors, en arribar, reparteixen el foc a la resta de fallaires. Aquest moment s'acompanya pel següent cant: Fia-faia, que nostro senyor ha nascut a la paia (Viquipèdia).

sergibuda.cat
sergibuda.cat







Vam tornar al Carrer del Raval, davant de la botiga de la Teresa, per cremar unes faies amb la família, doncs hem de tenir en compte que la Núria havia demanat als seus cosins que en tinguessin una preparada per a la Merlès, tot i que ella no en va voler saber res de la faia i bàsicament la va cremar sa mare. El que sí que va fer la nena va ser saltar la foguera feta amb les faies a punt de consumir tant a braços meus com de la Núria.

sergibuda.cat
sergibuda.cat
sergibuda.cat
sergibuda.cat

 

 

 

 

 

sergibuda.cat