Sitges Tapa a Tapa |
No vam fer el ritus habitual de primera ronda de tapes el primer dijous, però sí que vam sortir a tastar-ne algunes el divendres, començant pel Bar Roy, on presentaven un pa bao amb cansalada ibèrica presalada i curada 12 h, cuinada amb brou de verdures i acompanyada de microvegetals, vinagreta asiàtica i maionesa de kinchie. |
|
|
|
A
La Tapadera vam continuar amb els sabors asiàtics tot
gaudint el niguiri d'anguila marinada en teriyaki
amb foie sobre compota de poma caramel·litzada, que
era un plaer pels sentits. |
|
|
Com
que no teníem intenció de passejar-nos per tot Sitges, vam
anar a L'Artemisa, un local bastant nou que encara no havíem
provat, per tastar l'ou de Calaf a 62º C i ferrat amb gules
alegres i sobre patata al morter, que estava per llepar-se
els dits. |
|
Al
Casa Tecla presentaven l'Orient Express de Constantinopla a
Venècia, que era una tapa d'steak tartar acompanyat
de caponata (un guisat d'albergínia amb origen a les
cauponas -tavernes marineres en les que se servia
menjar bo i bé de preu- sicilianes) a l'estil venecià. |
|
|
|
Tot
i que la nostra intenció era només fer-ne alguna, el cas és
que ja dúiem quatre tapes i encara vam fer-ne dues més,
l'Adán & Eva Burger del SoCal, una hamburgesa de xai amb
poma caramel·litzada, formatge de cabra i ceba rostida molt
gustosa, i la Briopastrami, un brioix de pastrami
fumat amb envinagrats i maionesa de mostassa també molt bo.
Molt bones totes dues, molt ben fetes, però tant l'un com
l'altre local capaços d'arriscar més i sortir-se'n. |
|
|
El
dissabte havíem quedat amb la Cristina, l'Alberto, el Nosfe
i el César per fer unes quantes tapes. Ens vam trobar als
vols de migdia al Can Vilalta per menjar-nos la tapa Aromes
de Tardor, una fina escuma de patata amb un toc de tòfona,
ou poché i bolets de temporada, que al final
resultaria la tapa guanyadora d'aquesta edició. |
|
|
|
Vam
recomanar-los la tapa de L'Artemisa i cap allà hi vam anar,
però potser no estava tan bona com el dia anterior (ja se
sap que els dies de més afuència les tapes no surten igual). |
|
Vam
aprofitar que érem a la porta i no hi havia cua per demanar
al Casa Hidalgo, on ens van servir teòricament un tàrtar
d'albergínia amb gambes de Vilanova i maionesa de mostassa
sobre una llesca de brioix, tot i que les 'gambes de
Vilanova' de la descripció de la tapa es quedaven en 'bigoti
de gamba', tal i com deia el nom de la tapa. |
|
|
D'allà
vam anar al Carrer Major, al Rusiñol Bar Casa de Comidas, on
servien les Damas Bravas, una versió de les típiques patates
braves: massa de patata en forma de gofre amb la seva salsa
brava i allioli fumat, col·locats alternativament, com si
fossin els quadres de blanques i negres d'un tauler d'escacs
o de dames del que jo només em vaig menjar les blanques,
doncs vaig cedir solidàriament les negres per massa picants. |
|
|
|
A
la millor terrassa de Sitges, la de La Guineu, vam
prendre'ns El Trencadís de La Guineu, una mousse de
crema de
foie a la Malvasia amb una base de melmelada de
tomàquet i un bouquet de crema d'enciam amb ametlla
trossejada, pipes de carbassa i pols de pernil de gla, però
a la Merlès el que més li va agradar és que hi hagués un
parc infantil en el que jugar una estona mentre esperàvem
primer taula i després que ens servissin. |
|
|
|
Entre
L'Estiu i La Tardor era el poètic nom de la tapa que
presentava el Vivinwine, un tàrtar de llobarro salvatge
emulsionat amb fruita de tardor, mostassa de Dijon i un punt
picant mexicà guarnit amb aires de cítric i si ja he
explicat que la Merlès no va fer gaire cas a la tapa de La
Guineu, aquesta és que ni la va veure. |
|
|
De
tota manera, no es tractava pas de cap prejudici sobre el
Vivinwine, sinó de son, doncs a l'Alenti seguia dormint i
tampoc no va veure la copa de còctel farcida de cremós de
patata amb pop cuinat a baixa temperatura durant tres hores
coronat amb esferificacions de caviar de pebre vermell. |
|
|
|
Al
Pícnic preparaven una base de coca amb vedella rostida i un
toc cremós de tonyina, emulsió d'alga còdium, tàpera fregida
i ceba vermella adobada que no ens vam voler perdre. |
|
|
Després
d'aquest clàssic i etern local de Sitges, vam anar a un de
nou, el Federal Café, una franquícia de cafè casual
i relaxant amb un menú senzill per poder picar alguna cosa a
qualsevol hora, en el que vam poder menjar-nos uns rotllets
vietnamites de pasta d'arròs farcida d'alvocat, pastanaga,
cogombre, coriandre, cacauets i menta sucats en salsa hoisin. |
|
La
següent tapa va ser el tradicional sandvitx de porc marinat
i rostit, pernil, formatge i cogombres en vinagre amb
mostassa anomenat Cubanito que ens van servir a La Granja de
Sitges del Carrer Major. |
|
|
|
Dúiem
unes quantes hores de ruta de tapes i havíem d'acabar-la i
no se'ns va ocòrrer millor local que aquell que acostuma a
ser un fixe en la nostra ruta inaugural dels dijous, La
Barata, un bar dels de sempre, acollidor i autèntic. |
|
El
dimecres següent, amb la companyia dels meus sogres, vam
sortir a sopar una mica. Ens vam dirigir a la Cañateca Prado
per menjar-nos A Mi Rollón, un rotllet de tortita
mexicana de formatge fresc i pesto amb salses ranxera i
mexicana i brots de ceba i vam complementar el sopar amb
tapes de la carta. |
|
El
divendres, vam anar al Dehesa Santa María a tastar el mini
mollete de paleta de porc adobada cuinada a baixa
temperatura (pulled pork) acompanyada de coleslaw,
ananida de col típica americana, i ceba. |
|
Per
acabar aquesta ruta Tapa a Tapa Sitges de Tardor vam triar
Els Sabors de la Tardor, la torrada cruixent amb carn de
cèrvol amb castanyes caramel·litzades i salsa de figues al
vi i canyella del Amb Gust. |
|