La Patum 2019

 

 

 

El dimecres a migdia ens vam acostar a la Plaça Sant Pere per veure la sortida del tabal. Ens vam col·locar per dalt, a la porta de La Barana i des d'allà vam veure passar la comitiva.

sergibuda.cat
sergibuda.catVam anar a fer l'aperitiu a la Plaça Maragall, seguint la tradició, però quan van passar per la Placeta Ciutat, ens hi vam acostar per veure'ls.

sergibuda.cat
sergibuda.cat
sergibuda.cat
sergibuda.catUn cop van desaparèixer Carrer Major avall, nosaltres vam tornar a la Plaça Maragall a gaudir de l'aperitiu a la terrassa del Restaurant Corpus.

sergibuda.catEncara que sembli que tot això és relaxat i tranquil, comporta un esforç molt gran, a més dels nervis de participar en una festa que és Patrimoni Immaterial de la Humanitat, per tant és normal acabar esgotada.

sergibuda.catJa al vespre, vam anar a la Plaça Sant Pere a veure l'inici del passacarrers i vam anar seguint-lo a una certa distància, doncs amb la nena no ens podíem ficar segons on.

sergibuda.cat
sergibuda.cat
sergibuda.catDe tota manera, vam poder acostar la Merlès a les maces per tal que les podés veure ben a prop d'ella, però el passacarrers de la nena es va acabar quan va passar per El Vall, moment en el que va anar a dormir amb els avis.

sergibuda.catNosaltres dos vam aprofitar que teníem via lliure per seguir de festa per continuar amb el passacarrers, tot i que en algun moment va semblar més un passabars.

sergibuda.catEl dijous al vespre, la Núria i jo vam sortir a gaudir de La Patum mentre els avis es quedaven a casa cuidant la Merlès, en un win-win per tothom. En canvi, el divendres sí que vam anar amb ella a La Patum Infantil, refugiant-nos a la sabateria de la Mercè durant el salt de plens.

sergibuda.cat
sergibuda.cat
sergibuda.catVam quedar amb la Judit, que venia amb el Pep i el Jan, i vam anar a El Vall. Les criatures anaven boges per les atraccions de la fira, però la realitat és que són felices amb qualsevol cosa.
El dissabte al migdia vam anar a la Plaça Sant Pere i vam intentar arribar al saló de plens de l'Ajuntament per veure com el Ramon, en la seva qualitat de regidor, li entregava a la Montse el diploma de Patumaire d'Honor.

sergibuda.catEl dissabte al vespre vam sortir amb la Merlès per anar seguint el passacarrers, tot i que vam anar deixant distància segons per on hi circulava.

sergibuda.cat
sergibuda.cat
sergibuda.cat
sergibuda.cat
sergibuda.catEl ritme, lògicament, era molt tranquil per la nostra part i anàvem gaudint més de l'ambient que no pas de la festa en sí. Cap allà la mitjanit, quan la Merlès ja començava a estar cansada de veritat, vam decidir anar-nos-en a dormir.

sergibuda.catAixò sí, anar a dormir d'hora (relativament d'hora) i no massa castigat implica que l'endemà tens esma suficient per anar a Patum de lluiment.

sergibuda.cat
sergibuda.cat sergibuda.cat

 

 

 

 

 

sergibuda.cat