The Heineken Experience |
El dia es preveia plujós i a més només teníem el matí, així que després d'esmorzar a l'hotel, comprovant que no només hi havia allotjats els fans dels U2 amb els que havíem arribat el dia anterior, sinó molts més, vam dirigir-nos en tramvia a The Heineken Experience. |
|
|
|
Vam
deixar l'equipatge a la consigna i vam entrar a l'exposició,
que començava amb un repàs a la història de la marca,
centrant-se en els durs inicis de la companyia i en les
decisions que la van catapultar cap a l'èxit. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
En
l'evolució de la imatge de marca a través de les etiquetes i
els logotips se centrava el següent espai i fins i tot
ensenyava l'aposta que es va fer en un moment determinat,
dissenyant ampolles que un cop buides servien com a maons
per a la construcció d'edificis, volent anar unes quantes
passes més enllà sense aconseguir-ho. |
|
|
|
Una
mostra de dissenys d'ampolles de diferents èpoques en
vitrines és el que es podia veure en una de les següents
sales de l'exposició, just abans de passar al capítol de
l'elaboració de la cervesa, que començava amb el llistat
d'ingredients. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Els
ingredients no eren pas cap incògnita: aigua, ordi, llúpol i
llevat. I així com a la Guinness
Storehouse ens van incidir molt en tots ells i en
especial en el llúpol, a The Heineken Experience es van
centrar en el llevat "A", que era, segons ells, la clau per
fer la seva cervesa. Tant és així, que el tenien sota clau i
només s'enviava en petites quantitats a les diferents
factories. |
|
|
|
A
continuació, vam passar a les diferents sales on s'havia
estat produint la cervesa en èpoques anteriors i que en
aquell moment estaven reservades a explicar-nos tot el
procés d'elaboració tradicional, doncs els processos
industrials automatitzats es traslladaren a les fàbriques de
Zoeterwoude i Den Bosch a partir del 1975. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
També
vam passar per les quadres, doncs el lliurament de les
comandes es va estar fent durant molt de temps amb carros
tirats per cavalls que eren propietat de la productora de
cervesa i per tant vivien i eren cuidats a l'espai que
tenien dedicat a la fàbrica. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Un
ascensor ens va portar fins a la planta més alta, on hi
havia el bar. Vaig voler demanar-me una cervesa de blat,
però em van dir que només podia prendre Heineken Lager Beer
Premium Quality (la normal, vaja), el que em va semblar
totalment desencertat, doncs era una manera senzilla de
promocionar la resta de productes. De fet, tampoc no ens van
servir cervesa sense alcohol per a la Núria. En tot cas,
vaig prendre'm les corresponents cerveses i només vam sortir
un moment a la terrassa, doncs l'alçada i la pluja no
convidaven a quedar-s'hi, tot i les vistes de a ciutat. |
|
|
|
|
|
|
Per
últim, vam passar per una sèrie de sales més interactives en
les que més que aprendre, et dedicaves a jugar i així vam
poder servir unes pintes virtuals (les màquines estaven
trinxadíssimes i tenies problemes per fer-les funcionar),
passejar en bicicleta per Amsterdam mentre cantàvem,
competir en una melé i llençar uns cops de càstig en un
partit de rugbi, recollir la copa de la Champions League i
fer-nos unes fotografies promocionals. El que no vam poder
fer va ser tocar
la bateria... Però sí que vam poder aprofitar un matí
de diumenge, abans d'anar a l'aeroport per volar cap a casa. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|