Sitges Tapa a Tapa Primavera |
Vam inaugurar el concurs de tapes el primer dia de celebració, és a dir el dijous dia 30, i ho vam fer tastant el cap de xampinyó arrebossat farcit de pernil i ou amb beixamel, melmelada de tomàquet i salsa pesto, que estava dedicat a Extremoduro. |
|
|
|
|
|
|
A
continuació vam dirigir-nos cap a La Barata, un valor segur
a la ruta de tapes de Sitges, per demanar-nos el 'salmó
llarder', una minicoca de llardons amb tàrtar de salmó i
salsa de iogurt. |
|
|
|
|
|
|
Teníem
moltes esperances posades en la 'Colygamba' de La Tapadera
perquè feien plats boníssims i el caneló de col farcit de
marisc i peix napat amb salsa de marisc no ens va decebre
pas. |
|
|
|
|
|
|
Lògicament,
la següent aturada va ser uns quants graons més amunt, al
Nieuw Amsterdam, on ens van servir el 'Negrito', un entrepà
de calamars estofats amb allioli d'alls escalivats en un pa
de tinta de calamar i reducció de peix. |
|
|
|
Vam
baixar per Parellades fins al Carrer del Pecat per anar fins
al restaurant de l'Hotel Alenti, on ens van servir la tapa
'Trio La La Land', un tàrtar de tonyina amb escuma de mango
i fruita de la passió, guacamole i teula d'orenga amb un toc
de wasabi servit en un gotet. |
|
|
|
D'allà
vam anar cap a La Cuina de La Formatgeria, on ens van servir
el 'Kung-fu chicken curry',
l'habitual d'aquest local pollastre amb curri i llet de coco
dintre d'una gyoza per
tal que te'l megessis en dues mossegades, més ràpid i intens
que el mateix kung-fu i amb això vam donar per finalitzada
la jornada inaugural. |
|
|
|
El
diumenge vam tornar a la càrrega, començant per El Cable i
'El Pèsol', una crema de pèsols amb botifarra negra
presentats de forma molt original, doncs la botifarra negra
simulava un gran pèsol. Això sí, els gustos combinaven
encara millor. |
|
|
|
La
Guineu, sempre a un gran nivell, ens va presentar 'El Joc de
les Culleres', botifarra negra ecològica amb carpaccio
de gambes acompanyada de mousse
de truita de patates amb salsa d'enciam.
Espectacular! |
|
|
|
Per
acabar el vespre, vam passar per la Cañateca Prado per
prendre'ns la fondue de
formatge aromatitzat amb perfum de sèsam acompanyada d'un
saquet de pasta cruixent farcit de pera i decorat amb puré
de poma anomenat 'Esperant el Bany'. |
|
|
|
El
dimecres vam començar el recorregut amb la 'Clotxa' del
Xampú-Xampany, un entrepanet en panet de pa de vidre amb
aroma de romaní farcit d'arengada, ceba i tomàquet. |
|
|
|
Amb
el nom '...de xai' havien batejat la puça cristal·lina amb
hamburguesa de xai, maionesa, enciam, tomàquet, ceba de
Figueres, pebrot vermell rostit i formatge cremós a l'Sports
Bar, davant del mar. |
|
|
|
Més
senzilleta la tapa 'Jugando al Escondite' que ens van
preparar al Dehesa Santa María, que consistia en un ou
perfumat amb oli de tòfona embolcallat amb una llesca de pa
i acompanyat de pernil ibèric i patata fregida. |
|
|
|
Vam
tornar a pujar el nivell en demanar-nos a Los Vikingos una
'Marquesa de la Costa del Garraf', o el que és el mateix,
una barqueta de sípia a la bruta amb allioli suau de
plàncton i encenalls de porro cruixent sobre una llesca de
pa, una bona manera d'acabar la jornada de tapes. |
|
|
|
El
divendres vam tornar a la càrrega, començant amb la tapa 'Yu
Say Tomato, Llámalo X', un artifici de tàrtar de salmó fumat
Järvi Soikkeli recobert de gelatina d'envinagrats amb terra
d'olives negres i torrada amb oli fumat. |
|
|
|
A
L'Escut del Carrer Jesús ens van desitjar 'Bon Any bou' amb
el timbal (bé, timbal, timbal no ho era, ho va ser per fer
la foto del llibret, però amb nosaltres no és que caigués,
és que ni van intenta fer un timbal) de cua de bou amb
trompetes de la mort sobre una base de puré de patata amb
pebre negre estucat acompanyat d'una torradeta. |
|
|
|
No
sé si era veritat o no, però a La Formatgeria ens van dir
que des de les més altes muntanyes els arribava aquesta minifondue de formatge
amb bolets i oli de tòfona dins d'un panet de pa de pagès i
que es tractava del berenar diari de la Heidi i en Pedro i
que per això li havien posat de nom 'La Merienda de Heidi'.
Fos com fos, aquell dia ens la vam fotre nosaltres. |
|
|
|
Nom de dona, 'Florentine', li van posar a l'ou escalfat amb espinacs crus dins d'un panet anglès amb salsa holandesa amb què competia el Red Velvet en aquesta edició del Sitges Tapa a Tapa. |
|
|
|
El
dissabte al migdia vam anar cap al Pic-nic per poder tastar
'La «maki-sushi»
paella', uns makis de
paella amb sípia i gambes acompanyats de brou de marisc.
BRUTAL!!! |
|
|
|
Per
la tarda (havíem tocat el cel amb el Pic-nic a migdia,
donant per acabada la ruta per no desmerèixer altres tapes
per comparació), vam menjar-nos el minicaneló farcit de
secret ibèric de matança amanit amb ametlles i verduretes i
acompanyat de salsa rossini i una galeta de parmesà del Cafè
Bar Roy. |
|
|
|
A
La Granja de Sitges del Carrer Major ens van posar un
'Nyaaaaam!', un saam de
cansalada amb herbes fresques, maiones d'envinagrats i blat
de moro torrat. |
|
|
|
A
un entrepà que li posis de nom 'Roast
beef', com li va posar la gent del Decoure a la
seva tapa ha de ser un entrepà clàssic o bé tot el contrari,
però no valen les mitges tintes i per tant no ens va
sorprendre que fos una xapata rústica amb roast
beef, ruca, salsa de mostassa en gra, formatge
parmesà i salsa de carn. |
|
|
|
Sí
que era molt més sorpresiu el 'Sabors Mediterranis' del
Restaurant Can Vilalta just davant de l'estació de tren,
doncs es tractava d'un ceviche
d'orada amb bastonets de cranc i musclos. |
|
|
|
Vam
dirigir-nos a L'Aixeta per tastar 'La Tapa de L'Aixeta' (no
havien posat aquest mateix nom en alguna altra ruta?), que
no era una mena de xató, sinó que es tractava d'un caneló
farcit de brandada de bacallà sobre una truiteta de gambetes
amb beixamel de porro i xips de iuca. |
|
|
|
La
'Flor de Primavera' és el melós de vedella en un cistell de
pasta brick sobre
crema de foie amb
cruixent de carxofa i llavors de xia que ens van servir a
Casa Hidalgo, on, com en cada ruta, va ser complicat
aconseguir lloc, però no tant per la enorme qualitat de la
tapa com pel petitíssim espai destinat i les poques ganes de
fer-ho funcionar de forma àgil. |
|
|
|
En
canvi, a La Granja de Sitges del Carrer Parellades no vam
tenir problema per demanar-nos i menjar-nos les més humils
tapes 'Pim-pam teriyaki',
unes broquetes de pollastre sobre un llit d'hummus
amanides amb oli d'alfàbrega i llavors. |
|
|
|
El
diumenge encara vam tenir forces i ganes de sortir a fer
alguna tapa i ens vam decidir pel 'Bacallà i No Va Dir Res'
del 13 Llunes, un cruixent de wanton amb cremós de bacallà,
allada d'ametlles i reducció de cítrics que va significar el
final de la ruta dfins a la següent edició. |
|
|
|