Sitges Tapa a Tapa de tardor |
Tot i assabentar-nos just a última hora de la celebració d'un concurs de tapes a la tardor, el dijous que s'iniciava ens vam acostar a L'Aixeta més per agafar el llibret que no pas per la tapa, tot i que aquest cop van innovar i arriscar amb un garrí confitat i desossat sobre puré de patata, poma i sèsam acompanyat de ceps i amanit amb salsa de mel i mostassa a l'antiga. |
|
|
|
Fins
el dilluns no vam poder tornar a anar de tapes i quan ho vam
fer vam aprendre que a Sudàfrica hi ha un menjar típic, de
fet és el fast food
tradicional, anomenat Bunny
Chow que consisteix en un tros de pa farcit de carn
al curri que van començar a menjar els obrers negres davant
la prohibició d'entrar als restaurants durant l'apartheid.
La Formatgeria de Sitges en sabia d'aquesta història i va
preparar unes magdalenes facrides de pollastre al curri amb
llet de coco, pols de formatge i coriandre a mode
d'homenatge. |
|
|
|
El
Cable sempre és una aposta segura i precisament per això
sempre està a rebentar, per això ens va semblar bona idea
acostar-nos-hi en dilluns prop de l'hora del tancament per
tastar l'artifici de lionesa anomenat Lio Nessi presentat en
una caixeta de fusta amb gespa artificial. |
|
|
|
En
aquesta edició no vam voler fartar-nos de tapes, així que el
tercer i últim dia va ser el primer dimarts, començant el
recorregut per La Barata, que ens va presentar la tapa Mos
Melós, un guisat de melós de vedella amb crema de ceps i
foie en un pa de pita. |
|
|
|
A
l'Sports Bar ens van servir la Sweet Burger, una hamburguesa
de vedella amb formatge cheddar i bacó cuit fins al punt de
deixar-lo cruixent que anava dintre d'un dònut lleugerament
torrat (com ha de ser, oi Jaume?). |
|
|
|
Com
que ja era una mica tard, les opcions es van reduir bastant
i vam acabar a La Mediterrània, un nou participant, doncs el
local tampoc no duia gaire temps obert. El seu Bao Sitgetà,
descrit per ells mateixos com un festival per als sentits,
era un entrepanet de pa bao
cuit al vapor amb secret ibèric a l'estil oriental
amb espigalls, gingebre i coriandre. |
|
|
|