Dinar al Tomoe |
Volíem aprofitar la festivitat de Tots Sants fer un dinar bo i a un preu raonable, ens vam connectar a eltenedor i vam trobar una oferta per anar a menjar al Restaurant Tomoe del Carrer de Sant Delfí de Barcelona que ens va convèncer, tot i no conèixer el local. |
|
|
|
Primer
de tot, ens van servir unes gyozes,
les típiques crestes orientals fetes al vapor i després
marcades a la planxa, que anaven farcides de porc ibèric i
shiitake. |
|
|
|
El
segon entrant va ser un Harumaki,
un rotllet de primavera en pasta d'arròs amb farciment
d'alvocat, gambot, mizuna
(una espècie de rúcula originària del Japó) i kimizu (la maionesa
japonesa). |
|
|
|
El
ceviche thai, que
realment no sé si existeix com a tal o es tracta de la fusió
del típic plat peruà amb els marinats també típics de la
cuina thailandesa, estava composat per pez mantequilla,
ceba vermella, llima kaffir,
yuzu i llet de
coco. |
|
|
|
Per
acabar amb els entrants, un sushi
moriawase o, el que és el mateix, un assortit amb
peix cru com a base que estava composat per uramaki
(rotllet d'arròs farcit i recobert) que anava farcit de tempura de llagostí i
cobert d'alvocat, sake
maki (tradicional rotllet d'arròs en alga nori
farcit de salmó) i nigiris
(boles d'arròs) coronats per unagi
(anguila) i salmó flambejat. |
|
|
|
El
primer dels plats principals era de fideus Yakisoba
('tallarines fregides'), uns fideus de farina de blat fets
al wok amb pok choi (col xinesa), cansalada
caramelitzada i calamar. |
|
|
|
Després
ens van servir un tataki de secret ibèric amb
bolets de roure i mongetes verdes amb salsa de miso
i katsuoboshi (bonítol d'altura sec, fermentat i
fumat). |
|
|
|
Ens
va agradar tot força i amb aquesta satisfacció vam encarar
el postre, que es tractava d'una reinterpretació d'un pay
de llimona sudamericà, però fet amb yuzu (cítric
japonès). |
|
|
|
|
|
|
Un
local decorat com una austera taverna japonesa antiga amb un
menjar espectacularment bo altament recomanable, va ser tot
un encert i un descobriment. |
|
|
|