Caves
Pere Ventura |
Amb la por al cos de ser els últims d'arribar, tenint-ho més a prop que els altres, vam acabar sent els primers i llavors ens va entrar la por d'haver-nos equivocat de lloc, però finalment totes les pors van resultar sense fonament. |
|
|
|
Ens
van fer passar a una sala maquíssima i al cap de ben poc ens
van dir que no podíem entrar en un únic grup i que ens
anaven a dividir en dos. Nosaltres ens vam quedar amb el
segon. |
|
|
|
Es
va presentar el nostre guia i just abans d'entrar a les
caves ens va dir que ens havíem de tornar a partir perquè
érem massa gent (n'hi havia arribat més) i la Carme va
assenyalar els últims en arribar per tal que fossin ells els
que s'esperessin. Llavors vam entrar en el món soterrat,
fosc, humit, fresc i brut de les caves mentre ens explicaven
l'elaboració del vi i el cava i la història de l'empresa. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
En
una altra zona, ja a nivell de terra, ens van ensenyar la
part automatitzada del procés, en la que destaca la màquina
que fa el desgorj per eliminar els sediments de la segona
fermentació, i una part de la logística. |
|
|
|
Amb
tot això ben après, vam arribar a la part més lúdica de tota
visita a un celler, la cata del producte, que aquí va
consistir a provar cinc de les begudes que produeixen
acompanyades d'alguna cosa per picar per netejar el paladar
i fer una mica de base a l'estòmac. |
|
|
|
Després de passar per caixa a pagar el que vam comprar, vam decidir anar a dinar al Restaurant Sumoll de La Granada, just davant del meu actual lloc de feina. |
|
|
|