Patum 2015

 

 

 

Tal i com marca la tradició, el diumenge abans de l'inici de La Patum, se celebren els Quatre Fuets i nosaltres ens ho vam fer venir bé per participar-hi la tarda de la VII Trobada de Motocicletes Motoclub Navarcles, però el que no marca la tradició és que salti també la guita xica, que estava celebrant el seu 125è aniversari amb aquesta aparició especial.


sergibuda.cat
Fins dimecres a migdia no comença la festa, però el dimarts al vespre ja està tot preparat i és un bon moment per anar a sopar sense empentes al Sant Guim i fer una ronda per tastar les barreges dels diferents bars i amb qui millor que la Montse i el Cosme!


sergibuda.cat


sergibuda.cat

sergibuda.cat


sergibuda.cat

sergibuda.cat

sergibuda.catTot i animar-nos un xic més del que calia, l'endemà vam ser a la Plaça de Sant Pere abans que sonessin les dotze del migdia i sortís el tabal a anunciar que se celebraria La Patum.


sergibuda.cat

sergibuda.cat

sergibuda.cat

sergibuda.cat


sergibuda.cat

El passacarrers del dimecres al vespre és un dels millors moments perquè hi ha moltíssima menys gent que el dissabte i encara s'està pletòric de forces. El vam arrencar a la Plaça de Sant Pere, on vam veure el Toni saltant la maça.


sergibuda.cat
Vam anar seguint el passacarrers pel casc antic, evitant de tant en tant la gentada i aprofitant un altre dels detalls que fan diferent aquest passacarrers del que es fa el dissabte: la coca amb llonganissa.

sergibuda.cat

sergibuda.catA l'Oriol li van oferir saltar amb les guites al seu salt, però com que estava fotut de l'esquena va "delegar" en la Núria, que s'ho va passar de conya corrent per la Plaça del Dr. Saló.

sergibuda.cat
sergibuda.catVam seguir el passacarrers per tot Berga i la Nüria i la Montse van tenir l'oportunitat de fer ballar el gegant, tot i que això els suposés maltractar una mica l'esquena.


sergibuda.cat

sergibuda.cat


sergibuda.cat

sergibuda.catDesprés de pujar pel Carrer Major fins a la Plaça Sant Pere, van venir els tirabols, que marquen el final de la primera jornada de la festa de La Patum.


sergibuda.cat
Dijous al matí ens vam saltar La Patum de lluïment i vam guardar forces per aguantar la nit, una nit en la què algunes comparses celebraven aniversaris rodons amb salts especials, com el salt a la llum de torxes que van fer les guites pels 125 anys de la xica.


sergibuda.cat
La Montse va acompanyar el Toni en el primer salt de plens del dijous i nosaltres vam ser-hi amb ells a la Plaça del Doctor Saló per fer "ruedu" i saltar plegats.


sergibuda.catLa Plaça de Sant Pere es va buidar sencera i vam decidir entrar-hi per fer uns salts en els que vam poder agafar bon lloc i veure els Turcs i Cavallets gairebé com mai.


sergibuda.cat
El segon salt de plens també el vam fer a la Plaça del Doctor Saló, però en aquest cas el "ruedu" el vam fer a la Montse, que saltava vestida i acompanyada del Toni.


sergibuda.cat
El dissabte, la Carme va acompanyar la Marina, que venia a passar la resta de Patum amb nosaltres, i va aprofitar per viure el començament del passacarrers amb nosaltres.


sergibuda.catVa ser l'inici d'una nit força estranya, doncs el Barça jugava la final de la Champions League i molts no van saber si volien ser en un lloc o en un altre, però també és cert que va fer que no hi hagués tanta gent com acostuma a haver-hi i que se saltés força bé.


sergibuda.cat
Va ser tan estranya la nit que fins i tot vam poder veure la guita xica encesa fent d'angelet durant el salt de maces de la Plaça del Forn, el que ja no va fer va ser rematar les maces...


sergibuda.cat
La Núria va tornar a agafar el gegant i el va tornar a ballar, va sortir de sota de les faldilles amb un somriure d'orella a orella i després va explicar-li a la Marina com s'havia de carregar i el que costava aguantar-lo.


sergibuda.catVam fer la pujada del Carrer Major acompanyant els gegants i tant la Montse com la Núria van tornar a agafar el gegant, però a aquelles hores les forces ja començaven a fallar i a això havíem de sumar la quantitat de líquid ingerida per no caure en la deshidratació.


sergibuda.cat

sergibuda.cat

sergibuda.cat

sergibuda.cat
El diumenge a migdia també ens vam saltar la Patum de lluïment (es tracta de saltar, no?), reservant les poques forces que ens quedaven per saltar a la plaça, presidida pel balcó de l'ajuntament, on hi eren la Montse i l'Anna.


sergibuda.cat

Era el primer cop que la Marina venia a veure la Patum a la plaça, doncs només havia vist la infantil i el passacarrers i ens feia una mica de por que s'agobiés per la gentada, però no va haver cap problema i vam gaudir del salt de maces.


sergibuda.cat

sergibuda.cat

sergibuda.catEls nervis van arribar amb el salt de plens, però li vam explicar a la Marina que no havia de tenir por de res i com s'havia de moure per la plaça, així que va poder saltar i passar-s'ho bé.


sergibuda.catTan bé va anar que quan la Núria va saltar a la Plaça Sant Pere acompanyada pel Mec, nosaltres dos ho vam fer a la Plaça del Doctor Saló, doncs hi havia massa gent com per acabar trobant-nos.


sergibuda.catI la Patum del 2015 ja no va donar per gaire més, vam ballar tirabols, vam acomiadar-nos dels gegants i vam veure com la guita ajudava el tabaler a fer els últims cops de maça.

sergibuda.cat
sergibuda.cat

 

 

 

 

 

sergibuda.cat