Història i llegenda al Palau Requesens

 

 

 

Després de voltar una miqueta, la Núria i jo vam arribar al Palau Requesens i, després d'admirar la proposta artística englovada a Llum BCN que s'hi presentava, vam passar cap a les escales per pujar-les i gaudir d'una copa de cava a la llotja de la planta noble del palau.


sergibuda.cat 
Al cap de poc, van aparèixer ma mare, la Carme, el Pere, la Vicky i el Ramon, que també havien perdut una mica a l'hora de trobar l'entrada del palau i que es van apuntar sense dubtar-ho a prendre una copeta.


sergibuda.cat

Com que érem molta gent, es van fer dos grups i nosaltres vam iniciar la visita guiada amb el primer dels dos just quan va parar de ploure.


sergibuda.cat


 

 

 

  

Poc a poc, vam anar descobrint indrets, inscripcions, històries i llegendes que no coneixíem pas i això que molts dels descobriments els havíem tingut davant nostre molts cops!


sergibuda.cat

Vam conèixer també que a l'edifici on ara hi ha el Museu Marès hi va haver la seu de la inquisició i en ple barri jueu vam veure altres inscripcions i detalls propis d'aquesta cultura.

sergibuda.cat

sergibuda.cat
 

 

 

  

A continuació, vam entrar a la sinagoga major de Barcelona, l'única que es conserva de les cinc que hi va haver durant l'edat mitjana, tot i que hi ha una certa controvèrsia vers la seva autenticitat. En aquest edifici, construït sobre la muralla romana i datat pels seus basaments opus africanus al segle III, vam rebre una explicación sobre els ritus jueus i la seva implantació a Barcelona a càrrec de l'associació Call de Barcelona.

sergibuda.cat

sergibuda.cat

sergibuda.cat

sergibuda.cat

sergibuda.catDe tornada al Palau Requesens, conegut també com a Palau de la Comtessa de Palamós i actualment seu de a Reial Acadèmia de Bones Lletres, vam visitar-lo i vam rebre les oportunes explicacions sobre la construcció gòtica assentada sobre la muralla romana que ha sofert ampliacions al llarg dels anys.

sergibuda.cat
sergibuda.cat 

sergibuda.cat

sergibuda.cat

sergibuda.cat

sergibuda.catPer l'arc de mig punt sota l'escala d'accés a la planta noble vam entrar a la sala que hom anomena el Tinellet, per la seva semblança amb el Saló del Tinell, tot i tenir una nau petita a cada costat que la diferencien. Allà, vam seure en una taula preparada pel nostre grup de set persones i vam sopar a base de plats típics de la cultura jueva (hummus, mutabal, borscht, cholent de carn, rosh hashanah tzimmes, kefta, brownie, coca i strudel).

sergibuda.cat
sergibuda.cat
 

 

 

 

 

 

sergibuda.cat