Concurs Tapa de l'Any (segona part)

 

 

 

Vam quedar a la Cañateca Prado i quan vaig arribar el César i el Nosfe ja s'havien cruspit l'escuma de cigrons i foie amb migas ibèriques sobre ou escumat i pa de farigola que originàriament havia preparat el Restaurant Bubbles Gastrobar de Girona.

sergibuda.cat

sergibuda.cat  Amb la companyia de l'Alberto i la Cristina, que van arribar a la Canyateca Prado, vam anar a La Kassoleta, on es van unir amb nosaltres el David i la Laia, que van venir en tren, igual que havien fet el Nosfe i el César.


sergibuda.cat

Vam passar per la botiga de freaks a la que volien anar el César i el David i vam entrar a La Formatgeria de Sitges, que està just a tocar de la botiga.

sergibuda.cat
sergibuda.cat
 

 

 

  

Ja estàvem a El Cable quan a arribar la Núria, que havia tingut problemes amb l'aigua a l'hora d'esbandir-se el cap i per això es va afegir al grup més tard.


sergibuda.cat

sergibuda.cat
sergibuda.cat

sergibuda.cat
El Pinxet va ser l'encarregat de reproduir el "pecat del perol", un milfulls de botifarra blanca i negra del perol amb patates al forn i pernil ibèric gratinat amb formatge de cabra que havia creat el Set de Gòtic i que nosaltres ja havíem tastat en format original.


sergibuda.cat


 

 

 

  

A La Incidència del Factor Vi van apadrinar el melós de vedella amb parmentier de patata trufada i suc de rostit del Restaurant 9 Granados de Barcelona.

sergibuda.cat
sergibuda.catVam agrair poder seure còmodament a la terrassa del Pícnic per gaudir de la deliciosa vieira amb romesco, all-i-oli de poma i sal de pernil ibèric arribada del Restaurant Xamfrà del Fòrun XDF de Tarragona.

sergibuda.cat sergibuda.catVam tornar sobre les nostres passes davant del mar per entrar a l'Sports Bar, on vam assaborir el farcellet de paper d'arròs amb estofat de vedella i bolets aromatitzat amb vermut de Reus, d'on és el Restaurant Kubic.

sergibuda.cat

sergibuda.cat

sergibuda.cat
El Restaurant Cavamar de Barcelona va crear el "Cruixent de Pagès", un farcellet de pasta filo contenint formatge de cabra i confit d'ànec sobre chutney de fruits vermells amb espinacs, foie gras i reducció de malta, el Cafè Bar Roy el va recrear i nosaltres ens el vam fotre.

sergibuda.cat

sergibuda.cat

sergibuda.cat
A tocar d'allà, vam entrar a l'Eguzki, on ens servien una tapa que també havíem menjat en el bar original, que era el Telefèric de Barcelona. De pas, vam aprofitar per menjar-nos la tapa estrella de la casa, la ceba caramel·litzada amb maionesa i formatge gratinat.

sergibuda.cat

sergibuda.cat


sergibuda.cat

Una cita inel·ludible és el Nieuw Amsterdam, però a més aquest cop preparava la minirahola de xai de La Noguera a l'estil Thai que li va donar el segon premi a Cal Xirricló de Balaguer

sergibuda.cat

sergibuda.cat

sergibuda.cat
Una de les millors tapes i una de les millor preparades va ser el parmentier de shiitake amb pop de Tarragona i perles del Serrallo presentat pel Xampú Xampany a imatge del preparat pel Restaurant L'Onada de Tarragona.

sergibuda.cat

sergibuda.catEn canvi, una de les que menys s'assemblaven a l'original era el milfulls de brandada de bacallà amb coulis de tomàquet que va preparar La Barata utilitzant material de primera i cuinant-lo molt bé, però sense haver disposat del detall de la recepta del Restaurant Kursaal de Manresa.


sergibuda.cat
A l'Izarrra ens van servir el rotlle de magret farcit de foie, crema de formatge, tomàquet caramel·litzat i móra del Telefèric de Sant Cugat del Vallès.


sergibuda.catPer finalitzar el nostre recorregut, vam anar al Restaurant Casa Hidalgo, on vam poder provar el "Galamosí" després de fer una estoneta de cua i on vam coincidir amb la Montse, que venia de recollir a l'aeroport la Núria Bonet i el Cosme, que també van provar la tapa.

sergibuda.cat
sergibuda.cat
 

 

 

 

 

 

sergibuda.cat