3ª Edició De Tapes per Barcelona

 

 

 

Ja havíem participat feliçment a la 2ª Edició De Tapes per Barcelona que es va celebrar al desembre i al Sitges Tapa a Tapa del mes d'abril, per tant, encara que no fes gaire de l'última edició, no vam dubtar a baixar en tren a Barcelona per participar en la 3ª Edició De Tapes per Barcelona.

sergibuda.cat

sergibuda.cat

 

 

 

 

 

 

Havíem quedat amb l'Alberto i la Cristina al Bar Navía, però quan vam arribar estàvem fora d'horari i l'Alberto estava venint cap allà des de casa seva, així que vam endinsar-nos a la Barceloneta per trobar-nos amb ell i començar el recorregut amb el platet de peixet fregit que et posaven al Can Ganassa.

sergibuda.cat

 

 

sergibuda.cat

 

 

 

 

 

 

Si el plat de peixet ens havia meravellat tant per quantitat com per qualitat, la torrada amb all-i-oli, bacallà saltejat i olivada i oli d'oliva verge per sobre de la Bodega Jordi ens va acabar de despertar el paladar.

 

sergibuda.cat

 

 

 

 

 

 

 

El Cavamar, que és a tocar del mar, ens va proposar una torradeta de pa aromatitzat amb fines herbes amb un llit d'espinac baby on descansa un formatge brie en tempura de cervesa Damm amb una nou de melmelada de tomàquet i reducció de Pedro Ximénez.

 

sergibuda.cat

 

 

 

 

 

 

 

Ens va trucar el Jaume, que s'havia confós de dia i havia anat al Hardy Butts de Lloret, i vam quedar amb ell al Barnabier, on vam cruspir-nos el llagostí arrebossat amb pa de coco i la galeta de parmesà amb salsa de la casa, a més d'esperar el Ferran i l'Eva, que estaven de camí.

 

sergibuda.cat

 

sergibuda.cat

sergibuda.cat

 

 

 

 

 

 

Vam tornar a fer una bona passejada per tornar cap al Bar Navía, on tornaven a servir una hamburguesa i on es van incorporar el Dídac i la Sara primer i el Carles i l'Eva tot seguit, mentre tornàvem mig boig l'Alberto, que havia de fer els comptes del pot.

 

sergibuda.cat

 

sergibuda.cat

sergibuda.cat

 

sergibuda.cat

 

 

 

 

 

 

 

Caminant de bar en bar per Ciutat Vella vam veure una mostra d'enginy que pretenia evitar el robatori de les bicicletes aparcades.

 

sergibuda.cat

 

 

 

 

 

 

 

Al Rendez-vous al Born van trigar a servir-nos les torradetes amb formatge de cabra gratinat, melmelada de maduixa i pols de nous que van baixar el nivell del concurs, mentre el nostre nivell etílic seguia pujant.

sergibuda.cat

sergibuda.cat

 

sergibuda.cat

 

sergibuda.cat

sergibuda.cat

 

 

 

 

 

 

Vam anar a Cal Brut, però estava tancat i vam seguir fins el Bona Sort, on ens esperava un filet de porc sobre ceba caramelitzada amb reducció de mòdena, foie i sal de cabernet sauvignon, a més d'una conversa ben animada al voltant del concurs i les nostres puntuacions.

sergibuda.cat

sergibuda.cat

 

sergibuda.cat

 

sergibuda.cat

sergibuda.cat

 

 

 

 

 

 

El centre estava impossible de gent, però ens vam poder acostar a l'Edelmann a demanar que ens servissin la barqueta mallorquina calenta de sobrassada i formatge brie.

sergibuda.cat

 

sergibuda.cat

 

 

 

 

 

 

Ens va decebre l'amanida amb sardina que proposava el Bready i que havia titulat "tinc la sardina ben fresca, reina!".

sergibuda.cat

 

sergibuda.cat

 

 

 

 

 

 

Bellugant-se pel centre de Barcelona, no és difícil que hom trobi personatges més que curiosos i que ressalten per damunt de la uniformitat, com aquest individu que protagonitza la següent foto.

sergibuda.cat

 

 

 

 

 

 

Al clàssic Canarias de la Plaça Reial vam menjar cruixent de volàtil a l'aroma de la vera amb musselina d'all, mentre ja se'ns començava a notar que dúiem un munt de cerveses al cos.

sergibuda.cat

 

 

sergibuda.cat

 

 

 

 

 

 

Però és que encara en quedaven més per prendre! Com les que al Chardonnay del Carrer Ample van acompanyar el milfulls de bacallà amb dolç de tomàquet (molt bo!).

sergibuda.cat

sergibuda.cat

 

sergibuda.cat

sergibuda.cat

 

 

 

 

 

 

Aquest cop, a la Rambla del Raval només n'hi havia dos de bars participants, però per sort eren el Barraval (una de les tres millors tapes de l'anterior edició per a nosaltres i premi del gremi de restauradors) i La Paciència (premi popular a l'anterior edició pels seus ous de guatlla amb patates fregides), que aquest cop havia preparat un minientrepà de calamars a la romana amb pa de Sant Jordi.

sergibuda.cat

 

sergibuda.cat

sergibuda.cat

sergibuda.cat

 

sergibuda.cat

 

 

 

 

 

 

Al Barraval van homenatjar el difunt Santi Santamaria amb un farcit en el que la gamba fa la funció de la pasta de ravioli banyat amb una vinagreta de Mòdena i herbes picades.

sergibuda.cat

sergibuda.cat

 

sergibuda.cat

sergibuda.cat

sergibuda.cat

 

sergibuda.cat

sergibuda.cat

 

 

 

 

 

 

Erem un munt de gent i bellugar-nos era complicat, així que no anàvem a recuperar el temps que havíem perdut al matí anant a bars llunyans ni el que havíem perdut més tard anant a bars on no ens havien servit per estar fora de l'horari, plens o sense tapes i menys si enlloc d'anar per feina ens dedicàvem a accions que no venien al cas, com reconèixer (finalment) que la Drifter és elèctrica, però es tractava de passar una bona estona en bona companyia i això ho estàvem aconseguint amb escreix!

sergibuda.cat

 

 

 

 

 

 

La passada edició, el Sésamo ens havia meravellat amb la seva croqueta de bolets amb cor de tòfona blanca i aquest cop ens va sorprendre amb un aranchinni català (bola de rissotto arrebossada, feta amb Estrella Damm, farcida d'espinacs saltats, pinyons torrats, panses i moscatell i amb un cor de mozzarella de búfala), tot i que va anar acompanyada d'una Mahou, que va despertar pensaments libidinosos en algú...

sergibuda.cat

 

 

sergibuda.cat

 

 

 

 

 

 

L'última tapa (farcellet d'ou amb pernil dolç i formatge entre llesca de pa amb tomàquet i tomàquet cherry) vam anar a fer-la al Happy Bar & Grill de la Rambla Catalunya, on també vam celebrar l'aniversari de la Cristina i vaig estar a punt de fer-li un trau al cap al Ferran emprant un atac de fujitsu amb palito.

sergibuda.cat

sergibuda.cat

 

sergibuda.cat

sergibuda.cat

sergibuda.cat

 

sergibuda.cat

 

 

 

 

 

 

Per acabar la vetllada, vam endinsar-nos al Campari Cocktail-Bar de la Ronda Universitat, on vam prendre uns cubates per tal de fer baixar tant menjar com ens havíem fotut sense provar pràcticament una gota de líquid (!), mentre anàvem fent tonteries, com la de mostrar el carnet del club del que estem més orgullosos de pertànyer...

sergibuda.cat

sergibuda.cat

 

sergibuda.cat

sergibuda.cat

sergibuda.cat

 

sergibuda.cat

sergibuda.cat

sergibuda.cat

 

sergibuda.cat

sergibuda.cat

sergibuda.cat

 

sergibuda.cat

 

 

 

 

 

En acabat de la copa, la Núria i jo vam agafar l'autobús nocturn que surt d'allà mateix per tornar, cansats i feliços, cap a casa nostra a Sitges.

sergibuda.cat

 

 

 

 

 

 

sergibuda.cat